top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPascal van Assendelft

Wil jij weten waar ik echt trots op ben?

Bijgewerkt op: 2 dec. 2019

Een vrouw van 51 jaar liep bij mij de praktijk binnen en zei: "Nu ik ben gestopt met roken, wil ik ook wat aan die overtollige kilo's doen. Ik wil absoluut geen jojo-effect, maar blijvend resultaat." De weegschaal gaf 100 kg aan. Dat was even schrikken voor haar, vooral toen ik aangaf dat haar BMI 29,9 was en dat betekent nog net niet obese (= bmi > 30).

Bij haar laatste consult woog ze 76,5 kg en was haar BMI 22,8. Dit betekende dat ze nu een gezond gewicht heeft. Niet alleen haar gewicht geeft dit aan, maar ook deze metingen:

  • Visceraal vet van 9 naar 5

  • Taille omvang van 98 naar 81 cm

  • Vet % van 44,1% naar 25,3%

  • Spier% van 24,4% naar 31,1%


Ze heeft absoluut geen crash dieet gevolgd, maar we hebben samen haar totale levensstijl aangepast. Ze eet niet meer onbewust te veel maar eet een hoeveelheid die haar persoonlijke energiebalans stabiel houdt. Daarnaast weet ze welke balans ze moet houden tussen vetten, eiwitten en koolhydraten en weet ze welke producten ze kan kiezen. Hierdoor kan ze haar nieuwe gewicht vasthouden en vervalt ze niet in een jojo-effect.


Waar ben ik nu het meest trots op?

Als je naar de metingen kijkt, zijn het resultaten om trots op te zijn. Mooi, maar waar ik echt blij van wordt is het volgende:

  • Ze slaapt beter en staat fit op

  • Ze heeft geen pijn meer in haar knie

  • Ze heeft meer energie en is dus productiever

  • Trekt die toffe broek weer aan en is gelukkig met hoe ze eruit ziet


Wat betekent dit voor haar gezondheid in de toekomst?

Ze is niet alleen fitter op de korte termijn. Door de tools die zij ontvangen heeft van HELDcoach, kan ze dit gewicht behouden en heeft haar nieuwe leefstijl grote impact op de lange termijn. Het risico op diabetes 2 en hart & vaatziekte is enorm afgenomen. Een enorme gezondheidswinst.


Hoe heeft ze de begeleiding van HELDcoach ervaren?

Super blij dat ik mijn HELDcoach heb gevonden, in mijn ogen echt mijn held.  Zij heeft mij de ogen geopend. Ik wilde inderdaad afvallen, maar op een gezonde wijze en zorgen dat mijn levensstijl werd aangepast, zodat als ik op het gewenste gewicht was, ik dat ook zou blijven. Zoveel mensen om mij heen gezien die afgevallen waren en dan daarna weer groeide, het jojo effect, dat wilde ik dus niet.

Ik zeg echt niet dat het traject altijd gemakkelijk is geweest, maar daarin heeft mijn coach me goed geholpen, zeker in de beginperiode was het op zijn tijd best moeilijk, omdat je zoekende was wat je wel en niet lekker vond. Ik heb mijn levensstijl is zijn geheel aangepast, want ben ook meer gaan bewegen, heerlijk, hier krijg je positieve energie van.


Deze zin van mijn coach blijft altijd goed in mijn gedachten, want natuurlijk heb ik ook feestjes, ga ik uit eten en heb ik gezellige uitjes en dan neem ik ook echt wel eens een stukje taart en een ijsje toe:

"Zorg dat het weekend niet van donderdag tot en met maandag duurt." 

Deze zin hou ik altijd in gedachten, dus wanneer ik de ene dag iets extra’s heb gegeten, let ik de andere dag weer een beetje op wat ik eet.


En... De weegschaal was mijn grootste vijand, uhhh, ik had er echt geen een in huis, want ik wist wel, dat ik niet wilde weten wat ik woog.  Deze is er nu wel gekomen en ik gebruik hem niet dagelijks, maar wel 1x per week om te kijken of ik op gewicht blijf en dat is me gelukkig zelfs in de vakantieperiode gelukt. Dus coach, nogmaals super bedankt!!

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page